TSO Başkanı FİŞEKÇİ “Vatandaşı Mağdur Edenlere Karşı Sessiz Kalmayacağız”

TSO Başkanı FİŞEKÇİ “Vatandaşı Mağdur Edenlere Karşı Sessiz Kalmayacağız”

Vezirköprü TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir FİŞEKCİ, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsünü fırsat bilerek ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştırarak, gereken cezai işlemi yapacaklarını söyledi.

Vezirköprü TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir FİŞEKCİ, Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan adeta bir küresel hastalık olan COVİD-19 virüsünü fırsat bilen üreticilere yönelik açıklamada bulundu. Açıklamada COVID-19 maalesef tüm önlemlere rağmen ülkemizde de görüldü. Hükümetimizce ivedilikle alınan önlemler, aksiyon planları bu küresel hastalıktan yaşanacak olumsuzlukları büyük bir ölçüde geciktirmiştir. Temennimiz bu durumun kayıpsız atlatılmasıdır” dedi.

Gereken ceza verilecek!

            Virüsün etkisinin piyasada bazı fırsatçıları doğurduğunu belirten FİŞEKCİ, “Dünyadaki birçok büyük ekonomiye sahip ülkelerin yaşadıkları olumsuz gidişat ülkemizde de vatandaşlarımızı endişeye sevk etmiştir. Dolayısıyla başta sağlık malzemeleri ve gıda olmak üzere pek çok üründe talep artışı yaşanmıştır. Bu durumun fırsat bilinerek söz konusu ürünlerde etik olmayan fahiş fiyat artışı yapılması ticaret anlayışımıza sığmamaktadır. Oda olarak yaşanan bu endişenin fırsata çevrilmesine asla mahal vermeyeceğiz. Bilinmelidir ki; COVID-19 dolayısıyla ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Herkes bilmeli ki; vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız ve fırsatçılığa asla geçit vermeyeceğiz. Haksız rekabetle karşılaşan tüketicilerimizin de Odamızı arayarak gerekli şikâyetleri yapmaları hususunda hassasiyete davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak : Vezirköprü Yaşam