Şahinkaya Kanyonu'nda Falcon Fest Organizasyonu

Şahinkaya Kanyonu'nda Falcon Fest Organizasyonu

Türkiye’nin tek  extrem sporları festivali olan Falcon Fest bu yıl 4-9 Ağustos tarihleri arasında doğa harikası Şahinkaya Kanyonunda gerçekleştirilecek. 9 dalda yapılacak olan festivale 350 civarında sporcunun katılması bekleniyor.
Geçtiğimiz yıl bir rekor denemesine de ev sahipliği yapan Şahinkaya Kanoynu’ndaki festivale 100 sporcu katılmıştı. Bu yıl gerçekleştirilecek olan etkinlikte bu yıl Kano/Dragon, Yamaç Paraşütü, Kitesurf, Paramotor, Bae Jump, Slackline/Highline, Kaya tırmanışı, Treeking ve Dağ Bisikleti olmak üzere çeşitli ülkelerden katılacak 350 sporcu 9 dalda bu etkinliklerde yer alacak.

Türkiye’nin ilk ve tek ekstrem sporlar festivali olan Falcon Fest, geçtiğimiz yıl da Şahinkaya Kanyonu’nda düzenlenmişti. Bu yıl Şahinkaya Kanyonu’nda ikincisi düzenlenecek olan etkinlik, Samsun Valisi Osman Kaymak’ın da katıldığı Çorum’da düzenlenen Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Haziran toplantısında ele alındı.Falcon Fest’te geçtğimiz yıl İngiliz asıllı sporcu Jediah Doohan slacklıne-highline branşında, dünya ip üstünde en uzun süre kalma rekor denemesi yapmış, 250 metre yükseklikteki iki tepe arasına gerilen halat üzerinde 100 saat geçiren sporcu rekor kırmıştı. Geçen yıl eleştiri alan organizasyonda bu yıl bir rekor denemesi yapılıp yapılmayacağı ise bilinmiyor.

Kynak : Vatandaş Gazetesi