Zafer Moda Tekstil'in Hedefi 150 Kişilik İstihdam

 Zafer Moda Tekstil'in Hedefi 150 Kişilik İstihdam

Vezirköprü’de açılan 2. Tekstil atölyesi olan Zafer Moda  Tekstil atölyesinde 50 bayan istihdam ediyor. 2 ay içinde hedefimiz 150 kişi diyen işletme sahibi Bülent Kılıç burada ürettiğimiz ürünler dünya pazarında olacak. Vezirköprü’de insan gücüne inandıklarını belirten Kılıç, tekstil  bünyesinde bir çok markaya iş yaptıklarını ifade etti.

Şuan 50 kişiyle başladık hedefimiz 150 kişi. Avrupan'nın ve Dünyanın ünlü markalarına üretim yapacağız dönem dönem iç piyasa markalarına da üretim yapacağız. Burada Vezirköprü'de 1. derecede   hizmeti vermek istiyorum.  Burada Vezirköprü halkına güveniyorum. Şuana kadar önümüzde hiç bir engel yok burada sadece yetişmiş eleman sıkıntısı var biz bu desteği de İş Kur'dan  Kosgep'ten destek alıyoruz Allah izin verirse bu işi burada daha da büyütmek için çabamızı enerjimizi ortaya koyuyoruz. Çalışanları civar köylerden ve Vezirköprü'den alıyoruz ve yetiştiriyoruz burada 3 bölüm var kesim, dikim ve ütü. Bize bir ürün kumaş olarak gelir ve bitmiş olarak sevk edilir. Burada asgari ücretin altında kimseyi çalıştırmıyoruz bütün sosyal hakları senelik izinleri yemeği, servisi agisi içinde olmak üzere bütün sosyal hakları mevcut Her ay burada 150 kişi çalıştırdığın zaman  kişi başı mesaisiyle beraber eline 2 bin lira gibi bir para geçecek.bu da Vezirköprü şartlarında iyi bir rakam genelde % 90 oranda bayan işçi alıyoruz genç işe elverişli ve bir takım gerekli belgeleri istiyoruz. Atölyemizde Son sistem makinelerle iş yapıyoruz inşallah burada kısa zamanda 150 kişiye çıkarmayı düşünüyoruz.

Burada bir sıkıntıda organize sanayinin olmaması devletin vermiş olduğu teşvikler Doğu ve Güneydoğu gibi 6. bölge olarak faydalanamıyoruz buna rağmen biz insan gücüne inandığımız için burada böyle bir yatırım yaptık. biz aile şirketiyiz hiç dışarıdan kimse yok hep idari yapısı bizde. Vezirköprü'yü tercih etmemizin sebebi işsizliğin hat safhada oluşunu gördük insanları da sıcak kanlı geldi bize işe elverişli olduklarını gördük bu yüzden burada böyle bir yatırım yapmayı uygun gördük" dedi

Kaynak : Vezirköprü Yaşam