Vezirköprü MYO “Çocuk İhmal ve İstismarı” Eğitimi Verdi

Vezirköprü MYO  “Çocuk İhmal ve İstismarı” Eğitimi Verdi

İlçemizin Karkucak İlkokulunda Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından öğrencilere ihmal ve istismar konularında eğitim verildi.

Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğretmeni Osman Senai Doğan ve öğrencileri “Çocuk İhmal ve İstismarı” konusunda okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine hem eğlendiricileri hem de bilgilendirici sunumlar içeren eğitimler verdiler.

Verilen eğitimler hakkında bilgi veren Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğretmeni Osman Senai Doğan; “Çocuklara istismarın ne olduğu bu durumda ne yapacakları, nereyi arayacakları ve nasıl davranması gerektiği konularında bilgilendirme yapıldı. Kukla yöntemiyle çocuklara istismara uğramış çocuğun neler yaşadığı, ne yapması gerektiği hikaye şeklinde anlatıldı.

Soru cevaplarla çocuklara görsele dayalı mutlu ve mutsuz aile arasındaki farklar ve bu ailelerde bulunan çocukların duygu değişimleri hissettirildi. Örnek olay yöntemi ile çocuğun başına gelmiş olaylara göre yaşadığı duygular aşama aşama değerlendirildi.” Dedi.

Konuşmasının devamında Görsel çalışmalar ile çocuk hakları konusunda bilgilendirmeler de yapıldığını ifade eden Doğan, “Her çocuğun okula gitme, mutlu yaşama, oyun oynama, dinlenme hakkı vardır.” Dedi. Bununla bitlikte hazırlanan üç boyutlu hikâye kitaplarıyla görsel hale getirilmiş olan mutlu bir aile şeması oluşturmaya çalıştık. Bunu haricinde ise beslenme konusunda sorulan sorulara öğrencilerin aldıkları cevaplarla sağlıklı besinlerin oluşturulduğu labirentlerle yol alındı. Bunun akabinde de soru sevap yöntemiyle çocuk hakları konusunda çocukların bilgileri ölçüldü ve yapılan testin ardından öğrencilere çocuk hakları ile ilgili mesajların yazılı olduğu kalem ve bileklikler dağıtıldı.” Dedi.

Konuşmasının sonunda ise Doğan, üç farklı maketin karşısına geçen çocukların kendilerini görmeleri sağlanarak, çocuklara bulunduğu durumlar hakkında sorular sorularak verilen cevaplara göre çocuklara olumlama yapıldığını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan’ın da katıldığı proje etkinliğinde ilk kez Karkucak İlkokulunda yapılan bu uygulamanın ilçe geneline yaygınlaştırılması ve projenin Karkucak İlkokulu koordinatörlüğünde tüm ilçe genelinde proje haline getirilmesi kararı alındı.

Böyle bir projede emeği geçen herkese teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan; “Başta okul müdürümüz Erkan İvgen’e, projede emeği geçen idareci ve öğretmenlerimizi ve yapmış oldukları bu güzel etkinlikler için Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Senai Doğan ve öğrencilerini tebrik ediyorum.” Dedi.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi