Evini, Sokak Hayvanları için Barınak Yaptı!

Evini, Sokak Hayvanları için Barınak Yaptı!
Evini, Sokak Hayvanları için Barınak Yaptı!

Samsun’un Vezirköprü İlçesinde oyuncak satarak geçimini sağlayan 3 çocuk annesi 50 yaşındaki Songül Ünal kazandığı parayla sokak hayvanlarını besliyor. 

Köprülü Mehmet Paşa Parkı yanında her gün açtığı tezgahta sattığı oyuncaklarla kazandığı paranın büyük bir kısmını sokak hayvanlarını beslenmesi için harcıyor. Kendisine ait olan Mehmet Paşa mahallesi Kale içindeki kendine ait evi adeta hayvan barınağına çeviren Ünal,  internetten sipariş vererek aldığı hayvan mamalarını  her öğün aksatmadan sokak hayvanlarına veriyor.

          Sokakta bulduğu sakat , bakımsız ve hasta hayvanları veterinere götürüp tedavi ettirdiğini belirten hayvan sever Songül Ünal bir kişinin çabalarıyla sokak hayvanlarının korunamayacağını başta belediye olmak üzere bütün yetkililerin bu konuda duyarlı olmalarını belirtti.

“SEN ÖNCE AÇ KARNINI DOYUR” DEDİLER

          Evini hayvan barınağı yapan hayvansever  Songül Ünal: ”Vezirköprü’de ne kadar aç ve açıkta sokak hayvanı varsa hepsini ben beslemeye çalışıyorum bulduğum hasta ve bakımsız hayvanları hastalık saçmasınlar diye alıp veterinere götürüyor tedavilerini yaptırıyorum,  bu yüzden Vezirköprü’deki veterinerlerin hepsi beni tanır. Yardım için gittiğim yetkililer sen önce aç karnını doyurdun da kedi köpekler mi kaldı sen kendi işine bak dediler” dedi. Oyuncak ve hurda satarak günde kazandığı 100-150 Tl arası paranın büyük kısmını 70 civarında sokak hayvanın bakımına ayırdığı için zaman zaman elektrik ve suyunu ödeyemediğini ve bu yüzden elektrik ve suyunun kesildiğini ifade etti. Bu konunun artık dayanılamayacak boyutlara geldiğini bunun içinde yetkililerden acil çözüm beklediğini söyledi. Hayvansever kadın sokak hayvanlarının bakımı için  ayda 700 lira harcadığını ifade etti.

          Hayvan barınağı haline getirilen evin komşuları ise bu tür bakımların mahalle arasında yapılmasının sakıncalar doğurduğunu belirterek yetkililerden kalıcı bir çözüm bulmalarını beklediklerini söylediler.

Kaynak : Vezirköprü Yaşam