SASKİ'den Su Kesintileri için Açıklama

SASKİ'den Su Kesintileri için Açıklama

Saski Vezirköprü Şube Müdürlüğünden son zamanlarda yaşanan su kesintileriyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı.

Saski Vezirköprü Şube Müdürü Erol Pepeç yaptığı yazılı açıklamada; “Küresel ölçekte yaşanan iklim değişikliği ve 2017 yılı kış mevsiminin kurak geçmesinden kaynaklı mevsimsel bir kuraklık yaşanmakta olup içme suyu kaynaklarımızda bu durumdan etkilenmiş ve su seviyelerinde azalma meydana gelmiştir.

Dolayısıyla özellikle ilçe merkezinin Taşkale, Atatürk, Cumhuriyet ve Fazıl Ahmet Paşa Mahalleleri yüksek kesimlerinde su kesintileri yaşanmakta olup zaman zaman diğer mahallelerde kesintiler yapılarak bu bölgedeki hanelerin su ihtiyacını karşılama yoluna gidilmektedir.

Bu duruma ilave tedbirler alarak kısa vadede Karapınar bölgesinde 2 adet saniyede 20 litre kapasiteli sondaj açılmış ve devreye alınmıştır. Bununla beraber merkez Kuşçular kaynağına ilave su eklenmiş ve 1 adet 800 tonluk içme suyu deposu devreye alınmıştır. Yine yakın zamanda ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacına günümüz şartlarında cevap verebilecek içme suyu arıtma tesisi için fizibilite çalışmaları başlamış olup, problemin uzun vadede çözümü hedeflenmektedir.

Hayatımızın kaynağı olan su bütün canlıların hayatını sürdürebilmeleri için temel ihtiyaç maddesidir. Ancak su sınırsız bir kaynak değildir. Yaşanan tüm gelişmelerden ötürü halkımızın sabrına önem veriyor ve herkesi sularımızı kullanma noktasında bilinçli olmaya davet ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi