9 Ülkeden 20 Ressam ile Sanat Çalıştayı Başladı

9 Ülkeden 20 Ressam ile Sanat Çalıştayı Başladı

Vezirköprü Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim ve sosyal etkinlikler alanında protokol imzalandı.

Bu kapsamda etkinlikler Çarşamba günü Köprülü Mehmet Paşa parkında düzenlenen etkinliklerle başladı ve etkinliklerin 26 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında devam edeceği ifade edildi. Etkinlikler kapsamında ilçemize 9 ülkeden 18 ressamın katıldığı belirtilirken, bu ülkelerin Türkiye, Özbekistan, Bulgaristan, Litvanya, Hakasya-Sibirya, Gürcistan, Kırgızistan, Başkurdistan ve Hindistan ülkelerinden ressamlar katıldı.

6 gün sürecek olan çalıştay kapsamında ilçemizin tarihi ve doğal güzellikleri resmedilecek ve ressamların çizdiği resimler sergiye açılacak.

Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis çalıştay için destek veren ilçe milli eğitim müdürlüğüne desteklerinden ötürü teşekkür ederek; “Vezirköprü’ye yapılan eğitim ve kültür faaliyetlerinden büyük mutluluk duyuyoruz. Amacımız Vezirköprü’yü daha da ileriye götürmek ve tanıtımına katkı sağlamak. Bu anlamda yerel yönetimler olarak kültürel etkinliklerimizi sürdüreceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Konuşma sonrasında Köprülü Mehmet Paşa Parkı’nda ressamlar için kurulan stantları ziyaret eden başkan Edis, burada yapılan çalışmaları inceledi. Burada Kırgızistan’lı ressam Hurmet Syuynbekovich tarafından Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’in karakalem portresinin çizilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan, belediye meclis üyeleri ve ressamlar katıldı.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi