Vezirköprü'de 15 Temmuz Anıldı

Vezirköprü'de 15 Temmuz Anıldı

15 Temmuz 2016 ^da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 2.yılında tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Anma etkinlikleri çerçevesinde Pazar günü düzenlenen program önce Ç.Karabük ve Adatepe mahallelerinde bulunan şehitlik ziyareti ile başladı. Ardından Köprülü Mehmet Paşa Camiinde öğle namazı öncesi Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti.

Akşam da Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programla devam edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan akşam programı, Köprülü Mehmet Paşa Camii müezzini Bilal Saraçoğlu tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve müftü Ali Erbaş tarafından yaptırılan dua ile devam etti.

Duanın ardından 15 Temmuz görüntülerinin yer aldığı görüntülerin izlenmesinin ardından öğrenciler tarafından okunan şiirler ve konuşmalarla devam etti.

Vezirkmöprü'de 15 Temmuz Anıldı

Günün anlam ve önemi ile ilgili olarak konuşmayı ilk gerçekleştiren belediye başkanı İbrahim Sadık Edis oldu.

Edis; “Bildiğiniz gibi yaklaşık 2 yıl önce bugün Türkiye’miz üzerinde oynanan oyunlar hain Fetö’nün darbe girişimi meydana geldi. Biz sizlerle yine burada bir araya geldik. Devlet başkanımızın da talimatıyla 27 gün nöbetimize devam ettik ve hain eller emellerine ulaşamadılar. Ben Vezirköprü’nün vatandaşları olarak sizlere çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun.

O akşam devletimizden 10 ile 25 bin lira arasında maaş alan emrinde 20 yaşındaki askerleri yaveri olarak kullanan bir takım insanların ülkemiz üzerindeki oyunlara alet olarak Fetö’nün oyunlarıyla maalesef milletin meclisine, genel kurmay başkanlığımızın üzerilerine özel harekat polislerimizin de bulunamayacağı şekilde bombalanarak, en önemlisi de sivil halkın sizlerin ödediği vergilerle o akşam 150ye yakın şehitlerimiz yaklaşık 2200 civarında da yaralımız oldu.

Biliyorsunuz, o akşam devlet başkanımız topunuz gelsin diyerek hainlere seslenmişti. Topu da geldi ama güçleri yetmedi. Bizler 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız da. Mağdurlar var, biz de mağdur olduk ama biz dediğimiz gibi yine yerimizdeyiz. Yine buralardayız ve olacağız. O insanlar şu anda yok. Türkiye’miz ve bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu ülkenin her karış toprağında şehit kanları var. Hepinizden Allah razı olsun.” Dedi.

Başkan Edis’in ardından konuşan Demokrasi Şehitleri Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyit Ermacit ise; “Bugün devletimize Cumhurbaşkanımıza sahip çıkan sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Yunus Emre Altıner ise; “Bu hain darbe girişiminde fark ettik ki amaç sadece devleti ele geçirmek değil, barışı kardeşliği ve huzuru da bozmak olduğunu da anladık. İnsanların güvenini zedeledi, ticaretini aksattı. Çok ciddi anlamda toplumsal sıkıntılar yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Ancak gün geçtikçe bu zor günleri atlatmayı başardık ve başarmaya da devam ediyoruz.

Bu olaydan sonra devletimiz üzerindeki bu hainlerin ayıklanması için kaymakamlar, hakimler ve savcılar büyük bir çaba gösterdiler. Gelecek kuşaklara özgür bir ülke bırakmak adına verdikleri bu gayretler için kendilerine teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemi ile ilgili olarak okunan şiirlerin ardından vatandaşlar çeşitli sloganlar eşliğinde ellerinde bayraklarla yürüyüşe geçerek bankalar caddesi, cumhuriyet mahallesi, çamlık yolu üzerinde ellerde bayraklarla tekrar alana yürüdüler. Yürüyüş sonrasında ilçe merkezindeki tüm camilerden okunan sala sonrasında program sona erdi.

Vezirköprü Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Aslan, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve vatandaşlar katıldı.