Çürük Raporlu İlçe Tarım Binasına 1.5 Mlyon TL Ödenek

Çürük Raporlu İlçe Tarım Binasına 1.5 Mlyon TL Ödenek

Vezirköprü’de boşaltılarak hizmeti durdurulan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Hizmet Binası, 2018 yılı içerisinde yıkılacak. 2018 yılı yatırım programına alınan bina için, 1 buçuk milyon liralık ödenek ayrıldı
 

Yılda 22 bine yakın çiftçinin işlem yaptırmak için geldiği ve bakımsızlık nedeniyle atıl duruma düşen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü acil durum koduyla boşaltılarak tahliye edilmişti. Samsun gazetelerine konuşan Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, söz konusu hizmet binasının, devletin 2018 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

KULLANILAMAZ RAPORU VAR

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı inşaat mühendisleri, gelen şikayetler üzerine 2013 yılı başında Vezirköprü'ye giderek, ilçe binasında incelemelerde bulundu. Binada yapılan incelemelerde 1970 yılından bu yana hizmet veren binanın 'kullanılamaz' durumda olduğu tespit edildi.

PERSONEL KORKU İÇERİSİNDE

Vezirköprü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde 50 civarında personel her gün ‘bina üzerimize yıkılacak’ korkusuyla aylarca çalıştı. Müdürlük çalışanları, hizmet binasında zaman zaman oluşan çatlak ve çökmeleri ise kendi imkanlarıyla kapattı.

KAYMAKAMDAN TAHLİYE TALİMATI

Söz konusu binada geçtiğimiz ay; Vezirköprü Belediyesi tarafından bölgede yürütülen yol yapım çalışmaları sırasında kullanılan silindir makinesinin sarsıntısı nedeniyle çatlaklar oluştu. Olayın Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner’e bildirilmesi üzerine Kaymakam Altıner, binadaki personeli tahliye ettirdi.

İL MÜDÜRÜ MÜJDEYİ VERDİ

Bina ile ilgili son gelişmeleri anlatan Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, söz konusu hizmet binasının, devletin 2018 yılı yatırım programına alındığını açıkladı. Nail Kırmacı, “Ciddi risk taşıyan binamızı yenilenmesi için hükümetimiz 2018 yılı yatırım programına dahil etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’müz için 1 buçuk milyon liralık ödenek ayrıldı. Şuanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızca proje hazırlanıyor. 2018 yılı içerisinde atıl durumdaki binamız yıkılarak, yenisinin yapım işlerine başlanacak” dedi.

Kaynak: Vezirköprü Yaşam