Vezirsuyu Tabiat Parkı Bölgenin Cazibe Merkezi Olacak

Vezirsuyu Tabiat Parkı Bölgenin Cazibe Merkezi Olacak
Vezirsuyu Tabiat Parkı Bölgenin Cazibe Merkezi Olacak

Vezirsuyu Tabiat Parkı'nın genişleyen alanı yapılan ek sözleşme ile Vezirköprü Belediyesi'ne işletilmek üzere verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Vezirsuyu Tabiat Parkı’nın 35 hektarlık alanı Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından sınır değişikliği yapılarak   288 hektara( 2880 dekar) çıkarılmış olup yapılan ek sözleşme ile işletilmek üzere Vezirköprü Belediye Başkanlığı’na verildi.

Sözleşmeyi Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Hasan TERZİOĞLU ve Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık EDİS imzaladı.


Vezirsuyu Tabiat Parkı Gelişme Planı kapsamında sahada alana gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere mevcut günübirlik kullanım alanı haricinde yeni bir günübirlik kullanım alanı, kır evleri kamp alanı, çadırlı kamp alanı, karavanlı kamp alanı, yöre kültürünün tanıtıldığı ve içerisinde Ziyaretçi Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi, Vezirköprü evi, köy evi, açık sergi alanları ve yöresel ürünler satış ünitelerinin bulunduğu Özel Proje Alanı yapılacak olup Vezirköprü mimarisinin yansıtıldığı Giriş Kontrol Birimi önümüzdeki günlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun Şube Müdürlüğü tarafından ihale edilecek.

Vezirsuyu Tabiat Parkı’nda yapılacak yapı ve tesisler tamamlandığında yöre ve bölge turizmine ciddi katkı sunulacak olup Vezirköprü bölge turizminde önde gelen yerler arasında yer alacak.

Vezirsuyu Tabiat Parkı Gelişme Planı ilçemiz doğumlu ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevini yapan Orman Mühendisi Fatih KARAKAYA tarafından hazırlandı.

Vezirsuyu Tabiat Parkı

Vezirsuyu Tabiat Parkı, Fatih Karakaya

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'in, sosyal medya hesabından Vezirsuyu Tabiat Parkı'na  ilişkin bir açıklama yayınladı.

İbrahim Sadık Edis :  "Belediyemiz tarafından İlçemize kazandırmış olduğumuz 350 dönümlük Vezirsuyu Mesire Alanını 2881 dönüme çıkardık. Halkimiza daha rahat ve geniş bir ortam sunmak İçin Milli Parklar Bölge Müdürümüz ile protokolünü İmzaladigimiz alan içerisinde çeşitli spor alanları, çocuk oyun grupları, fitness aletleri, konaklama ve dinlenme alanları, mescitler, kamelyalar ve tarihi değerlerimizin de tanıtımının yapılacağı alanlar oluşturulacak. 15 ay İçerisinde tamamlacak olan bu dev proje ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun."

Vezirkopru.net