Anadolu Lisesi Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği Düzenledi

Anadolu Lisesi Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği Düzenledi

Çanakkale Zaferinin 103.Yılı Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi salonunda düzenlenen törenle anıldı.

Çanakkale Zaferinin 103.Yılı Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi salonunda düzenlenen törenle anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin olarak konuşma yapan Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yücel Zahireci; “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Esaret altında utançla yaşamak yerine, onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır Çanakkale. Türk Evlatlarının inançla, imanla; kol kola, göğüs göğse sergiledikleri emsalsiz bir varoluş mücadelesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, Başta Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini, vatanları uğruna Çanakkale’de, Sakarya’da, Kıbrıs’ta, Güney Doğu’da, El-Bab’da ve işte bugün Afrin’de, hiç düşünmeden bir gül bahçesine girercesine şu kara toprağa giren bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” Dedi.

Konuşmanın ardından günün anlam ve önemi ile ilgili olarak öğrenciler tarafından şiir okunmasının ardından hazırlanan “Gençler Şühedanın İzinde” gezisi slayt gösterisi sunumu gerçekleştirildi. Slaytın sunumunun ardından Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Nida Akçay yönetiminde öğrenciler tarafından hazırlanan türküler seslendirildi. Ardından da “Gençler Şühedanın İzinde” projesi kapsamında Çanakkale’de mihmandarlık yapan gezi rehberleri Zeynep ve Seyhan Taştepe tarafından hazırlanan ”Vezirköprü’de Çanakkale Ruhunu Yaşatıyoruz” temalı gösteri sunuldu. Gösterinin ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerin okunmasıyla program devam etti. Programın sonunda ise; İlkokullar arası resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Havza Kaymakamı Metin Yılmaz tarafından, Ortaokullar arası şiir yarışmasında dereceye girenlere meclis Üyesi Rıdvan Kesmen tarafından ve liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise Vezirköprü Adliyesi Ağır Ceza Reisi Mehmet Gökçe tarafından ödüllerin verilmesiyle program sona erdi.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi