Vezirköprü Devlet Hastanesinde Palyatif Ünitesi Hizmete Açıldı

Vezirköprü Devlet Hastanesinde Palyatif Ünitesi Hizmete Açıldı

Vezirköprü Devlet Hastanesinde 12 yataklı palyatif ünitesi hizmete başladı.

Bölümün açılmasıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Samsun Sağlık Müdürü Yrd. Doç Dr. Muhammet Ali Oruç; “Yeni hastanenin inşaat süreci devam ederken mevcut hastanemizin de ihtiyaçlarını karşılamak adına yeni bir bölümü hizmete kazandırmış bulunmaktayız.

12 Yataklı bir palyatif Bakım Merkezi ve 4 yataklı 2.seviye bir yoğun bakım ünitesini de hastanemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca acil servisin yoğunluğunu da dikkate alarak yeni bir müşahede alanını da düzenleyerek acil servis alanını da genişletme imkanı bulduk. Hastanemize ait olan 2 ambulansın da yenileme çalışmasını başlattık.” Dedi.

200 yataklı yeni hastanenin de Vezirköprü’nün 50 yılına hizmet verebilecek şekilde tasarlandığını belirten Oruç, yeni hastanenin acil servisine konması planlanan 10 adetlik yatak sayısını da 30 çıkardıklarını ifade ederken, ameliyat oda sayısını ise 4’den 7’ye yükselttik dedi.

Ayrıca, şu anda 22 polikinlikle hizmet verdiklerini de belirten Oruç, yeni hastanede bu sayıyı da 52’ye çıkaracağız şeklinde konuştu.

Son olarak hastanede otopark sıkıntısının çekilmemesi için de 401 araçlık bir otopark hastanede bulunacak diyen Oruç, Vezirköprü halkının merkez hastanelere gitmesine gerek kalmadan yeni hastanede işlemlerini tamamlayacağını da ifade etti.

Vezirköprü Diş Sağlığı Merkezi için de konuşan Oruç, 20 ünitelik Diş Hastanesinin de hizmete girmesiyle, Vezirköprü’de sağlık alanında herhangi bir sorun kalmayacak dedi.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi