11 Milyon Fidan Kampanyasında Vezirköprü'ye 12Bin Fidan

11 Milyon Fidan Kampanyasında Vezirköprü'ye 12Bin Fidan

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 İlde başlatılan 2023 noktaya 11 Milyon fidan kampanyası kapsamında ilçemizde de fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Vezirköprü’de 12 Bin 156 fidan dikimi gerçekleştirildi. Samsun’da en fazla fidan diken ilçe olmayı da başaran Vezirköprü’de Orman işletmenin sorumluluk sahasında olan 3 ilçede 9 lokasyonda ise toplam 16 Bin 656 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Vezirsuyu tabiat parkı ve İncesu mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği kapsamında ilçemizde toplam 12.156 adet fidan toprakla buluştu. Selvi, Defne, Erguvan Ağacı, Oya Ağacı ve Akçaağaç’tan oluşan fidanlar ilçemizde Vezirsuyu Tabiat Parkı ve İncesu mevkiinde kurum amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımlarıyla dikildi.
Etkinlik kapsamında bilgi veren Kaymakam Kudret Kurnaz; “Tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 11 Kasım Saat: 11.11’de gerçekleştirilen projesinin Vezirköprü ayağını gerçekleştirmek için burada toplanmış bulunmaktayız.
Biz Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nün en büyük Orman İşletme Müdürlüğüyüz. Bize yakışanı gerçekleştirdik. Vezirköprü Samsun’da ve bölgede en fazla fidan diken ilçedir. 12150 fidanla bu kampanyanın en fazla destek veren ilçesiyiz.
Bu anlamda başta Vezirköprü Orman İşletme Müdürümüze ve personeline çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kurnaz sözlerinin devamında ise; “Hedef 11 Milyon iken vatandaşlarımız 13 Milyon fidan bağışı yapmışlar. Buda vatandaşlarımızın ormana sevgisini gösteren çok güzel bir istatistik’tir. Bu anlamda vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum.
Bu fidanların gelecekteki yeni ormanlara katkı sağlaması devletimize ve milletimize fayda getirmesini temenni ediyorum. Tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 11 Kasım Saat: 11.11’de gerçekleştirilen projesinin Vezirköprü ayağını gerçekleştirmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. ” İfadelerine yer verdi.

Proje hakkında da bilgi veren Kurnaz; “Geleceğe Nefes isimli proje kapsamında ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye duyarlılıklarına katkı sağlamak, ağaçlandırma konusunda vatandaşların yol talebini dile getirmek, toplumun bütün kesimleriyle ve vatandaşların da katkılarıyla Tüm Türkiye’de uygulanan bir fidan projesidir. Bu proje aynı zamanda da Guiness Rekorlar Kitabına da adaydır. Bu rekoru da dünyada kırmış bir ülke olarak tarihe adımızı yazdırırız.” Şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından ilçemizde görev yapan tüm kurum amirleriyle birlikte öğretmenler, mahkûmlar ve öğrencilerde fidan dikimini gerçekleştirdiler.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi