Kuşkonmaz Alternatif Ürün Olacak mı?

 Kuşkonmaz Alternatif Ürün Olacak mı?

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında, ‘kuşkonmaz’ alternatif ürün olabilecek mi?

Samsun için yeni ve büyük gelir sağlanması için yapılan çalışmalarda en çok geliri kuşkonmaz bitkisinin getireceği açıklandı. Bu bitkinin üretimi ve yaygınlaştırılması için çalışmalar başlatıldı.

Kuşkonmaz üretimi için Vezirköprü iklimi ve toprak yapısının oldukça uygun olduğu ve üretim için özellikle Vezirköprü’de çalışmalar yapılacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz:

-Kuşkonmaz bitkisine Vezirköprü iklimi ve toprağı en yatkın bitki örtüsüne sahip. Bafra ve Çarşamba’da da denemeler yapacağız. Eğer çalışmalarımız olumlu sonuçlanırsa üretimin artırılması için teşvikte bulunacağız. Dedi.

Konu ile ilgili olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Kuşkonmaz üreticisi Murat Şenbuz;

-Biz 510 dönüm dikili alanda 240 ton kuşkonmaz üreterek Türkiye’nin ihtiyacının karşılıyoruz. Her sene üretimimiz yüzde 50 artıyor. Bu ürünü hatta dünya ülkelerine ihraç ediyoruz. Bu tecrübelerimizi de Samsun’da da yapmak istiyoruz. Üretimin artırılması içinde firmamız ve derneğimiz olarak çiftçilerimize sertifikalı eğitimler ve destek vereceğiz. Dedi.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi