Vezirköprülü Artık Vekil İstiyor...

Vezirköprülü Artık Vekil İstiyor...

Uzun zamandır bir milletvekili bulunmayan Vezirköprü 24 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde seçilecek sıradan bir milletvekili olmasını istiyor.

Vezirköprü’den milletvekili çıkması konusunda hemen herkesin aynı fikirde birleştiği görülüyor. Konuyla ilgili olarak fikirlerini söyleyen hemen herkes, “Vezirköprü’den mutlaka bir milletvekili çıkarak ilçenin kötü gidişine dur diyecek çalışmalara katkı vermeli. Bu aday ya da adaylar Vezirköprü’yü iyi bilen kişiler olmalı” görüşünde birleşiyorlar. Vezirköprü’den milletvekili çıkması konusunda hemen herkesin aynı fikirde birleştiği görülüyor. Konuyla ilgili olarak fikirlerini söyleyen hemen herkes, “Vezirköprü’den mutlaka bir milletvekili çıkarak ilçenin kötü gidişine dur diyecek çalışmalara katkı vermeli. Bu aday ya da adaylar Vezirköprü’yü iyi bilen kişiler olmalı” görüşünde birleşiyorlar.

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin takvimini ise Yüksek Seçim Kurulu şöyle açıkladı: Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurular 4-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Buna göre partiler ittifak yapacaklarını en son 6 Mayıs’ta bildirecek. Milletvekilliği aday listeleri ise 21 Mayıs’a kadar verilecek. Yurtdışında oy kullanacaklar 7-19 Haziran tarihleri arasında oy kullanacak.Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvurular 5 Mayıs saat 17.00’de sona erecek.Muhtarlık bölgesi askı listeleri 12 Mayıs’ta askıdan indirilecek.  Cumhurbaşkanı seçim propaganda dönemi 13 Mayıs’ta başlayacak. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK’de kura çekilecek.

Siyasi partilerin aday listeleri ve bağımsız adayların başvuru evrakındaki eksikleri tamamlamalarının son günü 25 Mayıs. 7 Haziran’da Gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi başlayacak. 19 Haziran’da sona erecek.24 Haziran: Oy verme günü. Seçim yasakları saat 00.00’da sona erecek. Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları ilan edilecek. (saat 23.59) İkinci oylamaya  İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde 8 Temmuz 2018 pazar günü ikinci oylamaya yapılacak.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi