CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Sulama Sorunlarını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Sulama Sorunlarını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Samsun’un ilçelerindeki sulama kanallarının bakımsızlığını meclise taşıdı.

-Zeybek konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Samsun ilinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan sulamama, drenaj kanalları yapılmış ve bu kanalların bakımları da periyodik aralıklarla yapılması gerekmektedir.

Çarşamba, Bafra, Terme, Vezirköprü, Havza, Alaçam ovalarında ve Samsun’un tamamında Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan sulama kanal, drenajların; bakımsız olduğu, su kayıplarının görüldüğü bu kanalların bakım ve onarım yapılması gerektiğini ifade eden Kemal Zeybek; Büyükşehir Belediyesi bu kanallarda bakım, onarım işini yapmıyor. DSİ de biz yaptık devir ettik diyor. Büyükşehir Belediyesi de gereken hassasiyeti göstermediğinden kanallar bakımsız, yeterli sulama yapılamadığı gibi su kayıpları olmaktadır.

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;

Sulama hatlarının bakım ve onarımlarını hangi kurum yapacaktır? Büyükşehir Belediyeleri mi?  Devlet su işleri mi? Sulama birlikleri mi? Vatandaşlar muhatap arıyor, sorunlarını çözecek yetkili merci arıyorlar.

Samsun milletvekili Kemal Zeybek;  Sulama Birliklerinin bu işi yapabilecek bütçe ve araç, gereç donanımına sahip değildir. Sulama birliklerine gerekli nakdi kaynak ve araç, gereç desteği sağlanmalıdır. Sulama birliklerinin, kanal, drenaj bakım, onarımını yapacak ekonomik gücü, araç-gereci olmadığına göre bu sorunları çözecek ve çiftçilerimize yardımcı olacak; Devlet Su İşleri veya Büyükşehir Belediyeleri gereken hassasiyeti göstermeli, sulama zamanı gelmeden kanalların bakım, onarım işleri yapılarak üreticilerin hizmetine sunulmasını bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi