Narlısaray Mahallesi Narlı ve Saraylı Olarak Ayrılıyor

Narlısaray Mahallesi Narlı ve Saraylı Olarak Ayrılıyor

Ağustos ayı toplantısında alınan bir diğer kararla Hastane civarındaki alanlar da imar planına alındı. Hastane İmar Planına alındı Toplantıda görüşülen ilk gündem maddesi, yeni hastane binasının bulunduğu alan imar planına dahil edilmesi oldu. Bu kapsamda Esentepe Mahallesi Yaşam Sitesinden başlayarak inşaat halindeki yeni devlet hastanesini de kapsayan bölüm imar revizyonuna alındı.  Vali Osman Kaymak başkanlığında gerçekleştirilen Toprak Koruma Kurulu kararına göre, DSİ’nin de onayıyla hastane inşaatının olduğu bölüm imar planına dahil edildi. 

Bu kararla birlikte Vezirköprü Belediye Meclisi de ‘Kamu Yararı’ kararı aldı. İçişleri Bakanlığına konu hakkında başvuruda bulunulacağı bildirildi. İmar planı için onay verildiğinde yeni devlet hastanesi ve yapımı tamamlanan Sağlık Meslek Lisesi’nin ruhsat işlemleri çözüme kavuşacak ve altyapı çalışmaları yapılabilecek. Narlı ve Saraylı olyor Görüşülen ikinci bir gündem maddesi ise, Narlısaray Mahallesinde bulunan ve ikinci bir mahalle olan Saray mahallesinin ayrılması oldu.

Vezirköprü Kaymakamlığı, Belediye ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nın bölgede gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde, mahallelerin ayrılabilmesi için şart koşulan 500 nüfus sağlandığı gerekçesiyle Narlısaray mahallesinin yeni adının da Saraylı olarak ayrılması oy birliği ile kabul edildi. Bu kararında Vezirköprü Kaymakamlığı ve Samsun Valiliğinin onayının ardından yürürlüğe gireceği belirtildi. Toplantı’nın son gündem maddesinde ise, mülkiyeti Vezirköprü Belediyesine ait olan Bakla, Karkucak, Esentepe, Kıranalan ve Çayırbaşı mahallelerinde bulunan Kültür Evleri Vezirköprü Müftülüğü tarafından kullanılmak üzere 5 yıllığına tahsisi ile müzekkerede bulunan Tepeören ve Devalan mahallelerindeki bazı alanlar Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık taramalarında kullanılmak üzere yer tahsisi kabul edildi.

kaynak : Vatandaş Gazetesi