Karayolları ile Yağınözü Arasındaki Yol Tartışması Büyüdü...

Karayolları ile Yağınözü Arasındaki Yol Tartışması Büyüdü...

İlçemizin Yağınözü Mahallesinden geçen yol yapım çalışmaları sırasında mahalleli ile çalışanlar arasında çıkan anlaşmazlık büyüdü.

Mahallenin girişindeki yolun istinat duvarıyla kapanacağını öğrenen mahalle sakinleri yıllardır kullandıkları yolun kapatılmasına karşı çıktılar.  Kapatılması istenen yolun hemen karşısında da devamı olduğunu ve mahalle içindeki geçişin istinat duvarıyla zorlaşacağını iddia eden Yağınözü sakinleri ya duvarın bu yol önünde açık kalmasını ya da alt geçit yapılmasını istediler.

Taşeron firma yetkilileri kendilerine verilen talimatın belirtilen yerden istinat duvarı geçmesi şeklinde olduğunu istenirse kendilerine ilerideki alt geçide kadar bir yan yol yapılabileceğini söylediler. Mahalleli ise; alt geçide kadar olacak yan yolun geçişlerini rahatlatmayacağını bu uygulamanın mahalleyi ikiye böleceğini iddia ederek çalışmaları durdurdular. Yağınözü Mahallesindeki çalışmalara geçici olarak son verilirken, gerekli yazışmaların tamamlanmasından sonra ne olacağının kesinleşeceği kaydedildi.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi