AK Parti Samsun Milletvekili : Kanyonun üzerine Köprü Yapılmaz!

AK Parti Samsun Milletvekili : Kanyonun üzerine Köprü Yapılmaz!

Geçtiğimiz hafta bir işyeri açılışı için Vezirköprü'ye gelen Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt “Kanyon üzerine köprü yapılmaz” dedi. 31 yıldır bölgede geçiş için feribot kullanan ve Köprü yapılması için bekleyen vatandaşların umudunu suya düşüren bu sözlerden sonra gözler Samsun Büyükşehir’in Kanyon’a geitrmek için ihalesini yaptığı feribot’a çevrildi. Konu daha önce de bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a iletilmişti. Daha önce de Samsun Büyükşehir Belediyesine konu ile ilgili olarak mahalle sakinlerinin yoğun talebi üzerine teknik çalışma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, araç taşımacılığı yapacak feribotun dizayn ve mühendislik aşamalarını tamamladı. 

Pazartesi günü AKP İlçe Teşkilatını ziyaret eden Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ise burada Kanyon üzerine bir köprü yapılmayacağını söyledi. İlçemizde beton yol yapımının da bu yıl devam etmeyeceğini söyleyen Kurt, satih kaplama yapımını ise sürdüreceklerini söyledi.Kurt seçime kadar satih kaplama çalışmaları ile yol sorununun çözüleceğini sözlerine ekledi. Vezirköprü feribotunun alınmasıyla ilgili ihale süreci ise başladığı öğrenildi. Vezirköprü ilçe merkezini karşı yakasındaki Kuruçay ve Altınkaya mahallelerinden koparan ulaşım sorununun hikâyesi, 1987 yılına dayanıyor. Devlet yatırımıyla 1987 yılında faaliyete giren Altınkaya Barajı su tutmaya başlamış, sadece iki mahalleyi değil ilçeyi Bafra ve Alaçam ilçelerinde yaşayan bölge halkını da birbirine bağlayan Kızılırmak Nehri üzerindeki köprünün de su altında kalmasıyla ulaşım kesilmişti. Yeni köprü yapılamamasından dolayı ise iki mahallede hayat olumsuz etkilenmişti. 31 yıldır ilçeye gitmek için araçlarını ve eşyalarını ilkel sal ve feribotlarla taşıyan yöre halkının mağduriyetlerini gidermek için harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçeye daha güvenli ve teknik kapasitesi yüksek feribot alınması için düğmeye bastı. Vezirköprü merkez ile Kuruçay ve Altınkaya mahalleleri arasında araç taşımacılığı yapacak ‘Vezirköprü Feribotu’ ile ilgili teknik alt yapı, dizayn ve mühendislik çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, alım ihalesine başladı. İhale öncesinde feribotun detayları ve projenin teslim toplantısı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel başkanlığında yapılırken, ihalenin en kısa sürede sonuçlandırılacağı açıklandı.

FERİBOTUN MODELİ VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ BELİRLENDİ :

Buna göre ‘Vezirköprü Feribotu’, 26 Metre boyunda 13 metre genişliğinde olacak. 2 kamyon, 4 otomobil veya 8 otomobilin yanı sıra feribot, gerektiğinde iş makinesi ve itfaiye araçları dahi taşıyabilecek. 2 adet 30 kw güce sahip motorla çalışacak feribotta 2 adet jeneratör hazır bulunacak. Yaklaşık 70 ton kapasiteli feribotun hızı minimum 10 knot olacak. 16 ve 14 kişilik olmak üzere 2 adet yolcu bekleme salonunda 30 yolcu taşınabilecek. Ayrıca engelli girişine uygun 2 adet tuvalet yer alacak.Özellikleriyle de dikkat çeken Vezirköprü Feribotu, sınıfına göre boyut ve tonaj olarak tasarlanan, ağırlığının yarısı kadar yük taşıyabilen Türkiye’nin ilk feribotu olacak. Feribotun, benzerleri incelenip, kullanıcıların ve hizmet sağlayıcıların tecrübelerinden de faydalanılarak Samsun Büyükşehir Belediyesi için Akademisyenler tarafından özel tasarlanacağı öğrenildi.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi